Beskytt håret i sommer
Publisert 25/06/2024

Sol, saltvann, vind - varme og lange dager er sommer! Akkurat som huden trenger håret også ekstra pleie i sommermånedene.

Vi gir deg gode tips om riktig hårpleie:

• Pleieprodukter
Håret trenger ekstra med både fukt og proteiner for ikke bli tørt og livløst, bruk shampo og balsam tilpasset din hårtype og bytt produkter etter årstiden. Be frisøren din om råd til riktig produktpleie.

• Kur
Kur gjør underverker og håret bør bli kuret minst en gang i uka!
Et godt tips er å bytte ut balsamen med kur i en lengre periode, og ha alltid kur i håret når du er på stranda.

- kur håret godt i en periode før du drar på ferie, slik at håret er ordentlig fuktmettet og sterkt når du reiser. Da tåler det mer sol og saltvann -

• UV beskyttelse
Bruk stylingprodukter og leave-in spray med solbeskyttelse. Husk å spraye håret jevnlig iløpet av dagen når du er i sola, akkurat som med solkrem.
Vi anbefaler Beatyful Color fra Oribe som inneholder ekstra UV beskyttelse.

• Solhatt
Bruk alltid caps, solhatt eller sjal når du soler deg.
– Dette er jo uansett sesongens heteste trender. Bruk caps og gå for den sporty looken, eller la 50-tallsstilen inspirere deg og knyt et silkeskjerf rundt hodet.

• Oppsatt hår
Har du langt hår bør du sette det opp eller flette det, for å unngå mer slitasje enn nødvendig. Håret er ekstra sårbart når det er vått - da åpner hårskjellene seg og håret kan faktisk bli kokt ved soling. Derfor er det slett ikke lurt å sole seg med vått saltvannshår.
Vask alltid håret godt etter en dag med bad og sol.

• Unngå misfarget hårfarge
Enten du er lys eller mørk blir alltid fargen misfarget i sola. Et godt tips er å opprettholde fargen med en fargebalsam tilpasset din farge.
Vi anbefaler fargekuren Croma Id som blandes unikt til deg og din hårfarge.
Og du - vent med å farge deg til etter ferien!

• Renseshampo
Det er lurt å bruke en mild renseshampo på sommeren. Den fjerner rester av styling, saltvann og klor i hodebunnen og hår. Og itilegg gjør den til at kur og pleiende leave-in produkter trekker bedre inn i håret.

• Hårbørste
Bruk hårbørste som er skånsom for både hodebunn og hår.
Gre aldri vått hår, da er det mye mer elastisk og 50% svakere enn når det er tørt.

GOD SOMMER!

Flere artikler